Hospitalet

Da William først var ude var alle veerne og smerterne glemt. Som Rikke siger, kan hun knap huske de knap 46 timer i smerte helved hun var igennem. Så snart William var ude og kom op på brystet strålede hun så fint.
Få timer efter fødslen blødte Rikke desværre rigtig meget og kom akut på operationsbordet. Det tog flere timer, imens fik Michael nogle unikke timer med William som han ikke havde turde drømt om - forelsket ved første kram.
Efterfølgende kl 4 om morgenen blev vi ført sammen på barsel-afsnittet og det gik rigtig nemt - Generelt var William meget nem og vi fik besøg af Mormor og Morfar om aftenen - de var meget stolte over deres andet barnebarn.
Den første "rigtige" nat var han simpelthen forsat nem at have med at gøre, han brokkede sig kun når han var kold. Så vi fik alle sovet flere timer den nat. Dette betød også vi kunne tage hjem allerede på anden dagen
William + Rikke
William 1 uge

Hjemme (uge 1)

Hjemme er så skønt. Vi havde gode halvanden døgn på hospitalet, hvorefter vi følte det var tid til at tage og finde os selv og en rutine.
De første 3-4 dage... William er dejlig nem, han sover godt, og han spiser med næsten samme frekvens. Vi får sovet en del timer, hvor vi på skift tager en tørn og sover ved siden af ham, hvor den anden sover i et andet rum (dvs. uforstyrret) - det virker rigtig godt for os, og selvom vi da er trætte har vi alligevel en del overskud.
På 4-5 dagen... Begyndte William at få lidt ondt i maven og der var lidt ekstra gråd - Hjemmesygeplejersken gav nogle gode råd med at tage benene op (fosterstilling) som hjalp rigtig godt på ham. Mavekneb er ikke usædvanligt for en nyfødt som skal have gang i fordøjelsessystemet. Gråden gør ondt i moderens hjerte, men det hører desværre med. Han får derfor lov til at falde i søvn på vores bryst imens vi holder hans ben oppe.
6-7 dagen... har budt på lidt mere gråd (også af den hysteriske slags). Det er lidt svært at vide hvad det drejer sig om, men det er en meget lille del af dagen, selvom det er ubehageligt for os alle 3. På trods af dette sover han stadigvæk godt når han sover. Hverken han eller os har fundet en reel rytme endnu, vi indstiller os selvfølgelig efter hans signaler.

Vægtmæssigt er han godt med og er over hans fødselsvægt allerede. Han blev vejet på 4-5 dagen og der havde han allerede taget det tabte på - så vi er glade for han optager føden som han skal og amningen går godt :). Hælprøven er taget og den klarede han uden gråd - sådan en champ!

Uge 1 var også ugen hvor William mødte Farmor og Henrik, Farfar og onkel Casper, Moster Helle, Kenneth og lille Filippa.