Første Scanning

7. februar 2017 var der tid til første scanning. Rikke var vældig nervøs og det hjalp ikke at vi havde glemt vandrejournalen 😞

Heldigvis viste scanningen at der lå en livlig lille baby inde i maven, Michael blev meget overrasket over hvor meget man kunne se.

Damen der scannede synes ikke joken omkring at vi godt kunne sætte kryds under baby og ikke alien var spor sjov, vi vælger at tro at hun havde hørt den før. Terminsdatoen blev rykket fra d. 24 til d. 15 august.

D. 28. marts var vi til misdannelsesscanning, eller 20. ugers scanning. Selvom alt så ud som det skulle ville lille Prik ikke ligge sig så vi kunne få et fint lille billed med hjem, men så var det godt at billedet fra den første scanning var så godt.
Prik uge 12
Rikke

Graviditeten


Generelt har det været en meget nem graviditet. Rikke havde dog en del kvalme og madlede i det første trimester, hvilket resulterede i at vi blev nødt til at fortælle den dejlige lille hemmelighed tidligere end forventet. Vi blev enige om at en hel dag med duften af julemad ville være for meget at skulle skjule. Derudover havde hun lidt problemer med ondt i lænd og ryggen.

Det var først til sidst i graviditeten Prik begyndte at drille lidt. I de sidste 2 måneder blev jordemoderen lidt i tvivl om hvilken vej Prik vendte. Vi blev tilbudt flere ekstra scanninger. Første gang vendte Prik rigtigt, men anden gang var hovedet opad og vi blev tilbudt et vendingsforsøg dagen efter. Da dagen kom til vending havde Prik dog vendt sig med hovedet nedad, trusler virker åbenbart.

Jo længere tid der gik jo mere utålmodig blev Rikke, terminsdato er åbenbart ikke god nok til Prik.

Michael blev ved med at sige at Prik kom når Prik var klar, hvilket ikke hjalp på utålmodigheden. Dagene gik og vi kom tættere og tættere på 41+5 som er den dag de senest sætter i gang, da det anbefales at man har født inden 42+0.

Idet 41+5 var en søndag fik vi en tid til igangsættelse mandag d. 28 august hvor Rikke var 41+6 uger. Natten til søndag fik Rikke begyndende veer, som dog blev det sat i stå igen søndag aften så vi kunne få lidt søvn.